Gerda Bosma-Kooistra

Ens, Netherlands, Netherlands

Contact Me

About Gerda

Gerda Bosma.

Mijn opleidingen heb ik gedaan in de zorgsector en daar ben ik ook lange tijd in werkzaam geweest. Met name het werken met mensen met autisme heeft me altijd erg aangesproken.

Om beter te kunnen inspelen op de vragen die mensen hebben begon ik met de opleiding ‘Mediërend leren’ bij StiBCO. Dit is gebaseerd op het gedachtegoed van Prof. Reuven Feuerstein. In 2009 heb ik deze opleiding afgerond en heb vervolgens nog aanvullende modules gedaan.
Een zeer waardevolle manier om mensen met een hulpvraag op het gebied van leren te kunnen helpen.
Omdat ik specifieke kennis miste over dyslexie ben ik me daar verder in gaan verdiepen.
Door het lezen van het boek ‘De gave van dyslexie’ van Ron Davis kwam de gedachte bij mij op; waarom wist ik dit nog niet en waarom kan ik op deze manier de mensen niet helpen?
Vervolgens heb ik de opleiding gevolgd en ben sinds 2011 gecertificeerd Davis+®-counselor.
Sinds 2014 ben ik ook gecertificeerd Davis®-autisme-counselor en tevens ben ik supervisor voor studenten die de opleiding volgen.

Inmiddels werk ik met veel plezier met een van beide methodes om mensen met een hulpvraag op het gebied van dyslexie, dyscalculie, AD(H)D en/of autisme te kunnen begeleiden.
Nog steeds heeft het werken met personen met autisme mijn hart en is het prachtig om te zien hoe zij, soms al tijdens het programma, vollediger gaan deelnemen aan het leven dat ze kiezen.

Licensed to provide:

Licensed since: April 6, 2012

Certifications:

  • Z-verpleegkunde
  • Mediërend leren 1, 2 en 3. IVP
  • Spel in relatie tot de cognitieve-, executieve functies en metacognitie.
  • Basistraining Bejegening Axenroos F. Cuvelier Interactiewijzer.

Travel: I am willing to travel to clients

Online services: I only coach in person

Delivery Languages: DutchDutch (Nederlands)

Davis

Gerda's Success Stories

Moeder van Finn(8 jaar)

Ik kan je vertellen dat onze Finn echt enorm is veranderd. Hij is in de afgelopen periode 2 keer naar een kinderfeestje geweest en van begin tot het eind heeft hij genoten. Hij gaat met plezier met de kinderen en moeders mee en het moment van afscheid nemen van mij vindt hij niet meer moeilijk. Wat is dat ontzettend fijn om te zien. Finn geniet en neemt als hij het nodig heeft thuis zijn rust maar op het moment dat hij op school is zie je hem genieten. Ook speelt Finn veel meer dan voorheen met klasgenootjes na schooltijd.

Ik heb ook een gesprek gehad met de juf van Finn en ook zij geeft aan een heel andere Finn te zien. Finn geniet meer van de dagelijkse dingen en kan beter tegen veranderingen of bijzonderheden die op school plaatsvinden.

Moeder van Lieke (14 jaar)

Het gaat goed met onze dochter. Wonderlijk goed zelfs. Ze had altijd al veel moeite om dingen ordelijk en logisch te doen. Op het voortgezet onderwijs liep ze er bijna in vast. Haar leven was een chaos en kende veel paniekmomenten. Ze besteedde veel tijd aan haar schoolwerk, maar de resultaten waren er niet naar.

Voor ons was het ook een hele eye-opener om te leren hoe ons kind denkt en doet. We dachten vaak: kan ze het nou niet of wil ze niet?

Vooral het oriënteren heeft haar veel gebracht. Geen paniek meer, geen chaos. Haar cijfers op school zijn veel stabieler.

Ons vermoeide en ontvlambare meisje is weer terug in haar blijmoedige toestand.

Moeder van Bram (14 jaar)

Bram heeft vijf dagen de counseling gedaan en na vijf dagen heeft hij voor het eerst in zijn leven een boek gelezen. Dat was voor ons zo een openbaring! Ook de ondertiteling van de televisie gaat veel beter dan voorheen, we kunnen nu samen een film kijken. Ook merk ik aan onze zoon dat hij zekerder is geworden. Hij vraagt om veel minder hulp bij het huiswerk maken en gaat zelf aan de slag zonder dat wij hem er op moeten wijzen. Ook dat is zeer positief, want mede daardoor is de sfeer in huis ook beter geworden en hebben we er eigenlijk alle 4 baat bij.

De prestaties op school gaan vooruit. Onze zoon heeft de counseling ook als zeer prettig ervaren. Hij ging er met een lach naar toe en kwam met een lach weer thuis. Hij is veel minder moe omdat hij geleerd heeft zich af te sluiten voor alle prikkels die anders zo keihard bij hem binnen komen. Hierdoor is zijn concentratie beter en ook zijn zelfbeeld.

Heidi (41 jaar)

De Davis counseling heeft me geholpen om grip op mijn leven te krijgen, omdat je de thema’s die in je leven spelen letterlijk uitbeeldt met klei en op tafel neerzet. Dit maakt dat ik niet langer een gedachtenbrei heb maar meer inzicht krijg in de situatie. Dat is een enorme opluchting. Maar het mooiste komt nog, het hoeft niet zo te blijven! Ik mag rustig kijken naar de thema’s die ik in klei heb neergezet en deze veranderen. Juist omdat je alles zelf hebt gemaakt en veranderd, durf je ook steeds meer te vertrouwen dat je dit in het echte leven ook zult kunnen.

Dianne 19 jaar

Persoonlijk heb ik een hele goede ervaring gehad met Gerda en de Davis methode. Toen ik met het programma begon, was ik al bezig met m’n rijbewijs. Toen ik trucjes (technieken) kreeg om me te concentreren ben ik het na een tijdje ook in het dagelijks leven gaan gebruiken.

Na de eerste keer dat ik het toepaste bij het rijlessen zei mijn instructeur aan het eind van de rit:” ik weet niet wat er is gebeurd, maar je maakt ineens hele grote stappen. Ik zie je groeien!” Zelf was ik er niet eens zo bewust van, maar heel fijn dat het dus werkt en dat het wel gezien wordt!

Er is meer rust en als dat er niet is of als iets niet lukt kan ik er gemakkelijk achter komen wat de reden hiervoor is. Ik pas veel dingen toe die ik geleerd heb. Qua orde/wanorde, reorganiseren, concentratie en de focus. Je word je meer bewust van dingen en kijkt op een andere manier naar je omgeving (positief).

Deze cursus was zeker de moeite waard! 5 sterren, zeker een aanrader !

Explore options

A program to suit your needs

Discover a program tailored to your unique needs. Whether you're seeking support in learning, development, or personal growth, we're here to guide you toward lasting solutions.

Explore Davis solutions

Get help

Would you like similar results?

Ready for a breakthrough? Let's work together to make your goals a reality with a supportive and tailored approach just for you.

Contact me now

Gerda's Location

Contact me

    Who are you inquiring for?

    Help for *

    How can I help? *

    Would you like to subscribe to receive promotional material and information?