Wynanda Pool

Delft, Zuid-Holland, Netherlands

Contact Me

About Wynanda

Wynanda is een gepassioneerde en betrokken Davis-counselor en oprichter van praktijk Beeld-Wijs. Haar reis begon meer dan 10 jaar geleden met haar toen 11-jarige zoon, die vastliep op de basisschool. Na een moeizaam traject met extra begeleiding binnen en buiten de school, mocht hij eindelijk getest worden op dyslexie en kreeg hij zijn dyslexieverklaring. Hierop volgde een vergoed dyslexietraject met vele sessies. Zij wist dat dit niet de oplossing zou zijn: meer van hetzelfde wat bij hem niet werkte als beelddenker. Ze had gelijk.

De grote positieve verandering in zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen kwam door de Davis-methode. Moe van alle hulp van buiten wilde hij een Davis-counseling alleen met zijn moeder doorlopen. Wynanda is voor hem de opleiding tot Davis-counselor gaan volgen en hij was haar eerste ‘cliënt’. De eerste sessies, waarin hij de Davis-technieken van haar kreeg en het alfabet eigen maakte, had meteen veel effect. Het leek wel magie! Het belangrijkste was dat dyslexie geen onderdeel meer was van zijn identiteit. Zijn eigen woorden vergeet zij nooit meer: “Ik ben niet dom, ik doe het alleen anders!” Dit wonderlijke effectieve proces gunde zij elk kind en volwassene en zo is praktijk Beeld-Wijs in 2016 ontstaan.

Sinds de opening van haar Davis-praktijk heeft zij vele kinderen en volwassenen mogen begeleiden op hun Davis-reis, een ontdekkingsreis gericht op het behalen van hun eigen gestelde doelen. Tijdens deze reizen waren er magiemomenten zoals bij haar zoon, grote of kleinere magiemomentjes. Steeds was er verandering: in zelfbeeld, in vaardigheden als lezen of rekenen, in gedrag waardoor minder conflicten met anderen en in het weer met plezier naar school/studie/werk gaan. Zoals ze bij NLP zeggen: een verandering op identiteitsniveau veroorzaakt altijd een verandering op lagere niveaus als overtuigingen, vaardigheden en gedrag. En de Davis-methode werkt op identiteitsniveau!

Vrij snel kreeg ze het inzicht dat als iemand ADHD en/of autisme kenmerken laat zien deze meer bepalend kunnen zijn in het dagelijks leven dan dyslexie of dyscalculie. En dat ervaringen als school- of jeugdtrauma in brein én lichaam worden opgeslagen en belemmeren in het hier en nu. Zij is vrij snel ook Davis-autisme-counselor geworden en heeft opleidingen gevolgd op het gebied van reflex-integratie, ademwerk en ontwikkelingstrauma (NARM).

Wynanda werkt voornamelijk met (jong)volwassenen, wel of niet met autisme in combinatie met dyslexie, dyscalculie, ADHD, hoogbegaafdheid of burn-out/depressie. Een deel van deze trajecten wordt gefinancierd door UWV als re-integratiedienst, door de gemeente als PGB traject of wordt betaald voor een werknemer door de werkgever.

Zij begeleidt cliënten zodat ze vanuit hun eigen groeiende (levens)energie en -kracht zelf aan het stuur gaan zitten in plaats van gestuurd te worden. Gestuurd door iets anders, zoals hun eigen emoties als frustratie en onzekerheid, trauma of beïnvloeding door anderen. Haar visie is dat iedereen wil leren en leven in verbinding met zichzelf en anderen. Zoals Ron Davis zelf zo mooi zegt: “Volledig deelnemen aan het leven dat jij kiest”.

Voor meer informatie kun je kijken op www.beeld-wijs.nl. Bij interesse of vragen, neem vrijblijvend contact met haar op. Zij werkt thuis en op locatie in Delft en omgeving.

Licensed to provide:

Licensed since: July 16, 2015

Certifications:

  • Certified NARM (NeuroAffective Relational Model) Practitioner

Travel: I am willing to travel to clients

Online services: I coach online or in person

Delivery Languages: DutchDutch (Nederlands) EnglishEnglish

Davis

Wynanda's Success Stories

De ingezette methode (vanuit beeldend denkend) heeft mijn ogen geopend en heel veel eigen inzicht gegeven in hoe processen bij mij werken. Door deze inzichten heb ik het gebruik van eerder aangeleerde trucjes los kunnen laten. De trucjes van anderen heb ik door deze methode kunnen vertalen naar voor mij werkbare concepten.

Ik heb hier meer bereikt dan in een heleboel therapieën die ik heb gehad. Doordat dit proces volledig op mij en mijn ontwikkeling gericht is, sluit het vele malen beter aan dan de andere hulpprocessen. In de afgelopen tijd heb ik veel bereikt in mijn ontwikkeling op het gebied van mijn autisme en hierdoor ook kunnen werken aan dyslexie. Hierdoor heb ik een baan gevonden. Ik heb hier binnen korte tijd zo veel bereikt welke ik bij andere hulpverlening niet heb kunnen bereiken.

Man van 53 jaar, UWV traject -Studie bij begeleiding, autisme en dyslexie. Resultaat: baan na afgeronde studie

Wynanda is een bijzonder persoon. Zij heeft mij op een creatieve wijze geholpen bij rekenen en zelfontplooiing. Wij zijn samen teruggegaan naar de basis en het heeft mij zo super goed geholpen. Dyscalculie zie ik niet meer als belemmering en ik heb weer vertrouwen in mijzelf.
Ik ga mijn carrière met een glimlach tegemoet!

Vrouw van 27 jaar, UWV-traject, burn-out/depressie en dyscalculie. Resultaat: weer werkzaam en volgt een opleiding.

Mijn hele leven was een opeenstapeling van confrontaties, onbegrip en hierdoor onzekerheid. Ik ben een snelle associatieve denker die ook snel en impulsief dingen kan doen. Als kind was ik al drukker dan gemiddeld, snel afgeleid en prikkelgevoelig. Mijn aandacht bij de les houden lukte niet, hierdoor heb ik essentiële zaken gemist. Mijn moeder heeft na de ADHD-diagnose mij zo goed mogelijk begeleid want medicatie bood toen geen oplossing.

De laatste jaren gebruikte ik medicatie wat mijn impulsen beter beheerste. Maar het jaagde mijn energieniveau drastisch omhoog. Het heeft er meermaals voor gezorgd dat ik aardig over de schreef ging in de communicatie. In mijn werk liep ik met regelmaat vast door geen gewenst gedrag te laten zien. Ik heb regelmatig het risico gelopen mijn baan te verliezen. Uiteindelijk is mijn vrouw degene geweest die bij Beeld-Wijs uitkwam.

Wynanda wilde mij juist zonder medicatie hebben om mij te kunnen begeleiden in de desoriëntatie die vervolgens optreedt bij prikkels. Na de eerste sessies merkte ik nog geen duidelijk verschil. Tot ik merkte dat ik minder veroordelend was naar alles en iedereen. Ik observeerde nog wel, maar ik had echter niet meer de behoefte daar een label aan te verbinden of er een actie op uit te voeren. Wat een rust geeft dat! Wynanda noemt dit ‘loslaten’.

Ik leerde over ademhaling, hoe je dit kunt inzetten als je je energieniveau voelt stijgen terwijl dit niet nodig is. Het belangrijkste wat mij helpt is vertragen en dan met name in gesprekken, wat zorgt voor een andere uitkomst dan direct te reageren.

Ik ben onwijs blij met de voortgang die ik heb bemerkt. Ik ben meer mezelf ;) Dit is iets wat blijvend is, echt een verbetering ten opzichte van medicatie. Ik kan iedereen Wynanda van harte aanbevelen. Ze stelt je op je gemak en is ongemerkt enorm doeltreffend.

Man van 42 jaar, ADHD-traject, betaald door werkgever.

Na 26 jr in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, werk ik samen met mijn gecertificeerde therapie-hond en cliënten die een specifieke hupvraag hebben. Zelf ben ik rond mijn 30e gediagnostiseerd met dyslectie. Dat was voor mij een hele eye opener. Ik wist dat ik lesstof anders tot mij nam en lezen niet mijn grootste hobby was. Wanneer ik bij verbale instructie ook aantekeningen moest maken werd het voor mij CHAOS. Mijn mening onderbouwen vond ik nog altijd lastig, dus ging ik mee in ieders mening en raakte daardoor mijzelf kwijt.

Ik wilde zakelijk meer informatie hebben, dus kwam ik bij Wynanda terecht. Na onze fijne kennismaking voelde dit als een cadeau om aan mijzelf te geven. Er was meteen vertrouwen en veiligheid. Ik wist dat het best heftig en emotioneel zou worden. Door de jaren heen zijn er knel- en pijnpunten ontstaan rondom mijn eigen cognitieve ontwikkeling. Bij de eerste sessies kwam er oud pijn omhoog. Doordat Wynanda dat ook bij mij zag gebeuren hebben we het daarover gehad waarna ik mij geheel heb opengesteld. Bij Wynanda durfde ik mij kwetsbaar open te stellen. Het was een zeer waardevol, leerzaam en warm jaar.

Wat heb ik mooie en inzichtelijke ervaringen en tools gekregen. Die ik zelf gelijk ter harte nam en ook in mijn werk ben gaan inzetten. Zoals de energiemeter (die je overal en altijd kan gebruiken), focus oefeningen, hoe werkt je brein enz. Nu ik m’n sessies terugzie via de verslagen krijg ik een warm en dankbaar gevoel. Wat ben ik blij dat ik dit eerst aan mezelf cadeau heb gegeven en nu de tools aan de leerlingen kan geven. Wat jammer dat deze methode niet een vast onderdeel op PABO en basisscholen is. DIT GUN IK IEDEREEN. Ik ben zeer dankbaar dat DAVIS en Wynanda op m’n pad zijn gekomen. Wat heb ik ervan Genoten!!

Vrouw van 50 jaar, dyslexie. Resultaat: plezier in lezen, gebruikt tools voor zichzelf en in haar werk als jeugdbegeleider.

Cliënt met autisme:
Deze methode heeft me heel veel gebracht. Inzicht in mijn functioneren. Tools als hulpmiddel bij dit functioneren. Erkenning hoe het allemaal bij mij werkt.

Moeder van cliënt, begeleider bij het traject:
Zo bijzonder wat er allemaal uitkomt en ontstaat tijdens de sessies! Super om met allerlei vaardigheden aan de gang te gaan. Eerder was door de slechte bereikbaarheid van hem en het ontbreken van inzicht en tools dit echt niet mogelijk. Ik zie mijn zoon nu groeien. Durft meer en meer zichzelf te zijn en is daar blij mee! Hij bloeit op en stelt zich daarvoor open.

Als moeder was ik beschermend. Zeker omdat je je kind niet los kunt laten; je spreekt dezelfde "taal" niet. Je voelt ‘ik moet er altijd zijn’ om werelden bij elkaar te kunnen brengen omdat hij de juiste tools en begrip hier niet voor heeft. Dit traject geeft mij als moeder inzicht hoe het werkt bij en voor hemzelf. Het geeft mij handreikingen om hem veilig te kunnen begeleiden in zijn groei en hem te begrijpen. Het heeft gezorgd dat ik mijn plek als moeder heb gevonden die haar zoon kan loslaten zodat hij de ruimte heeft te groeien en aansluiting te maken in zijn mens zijn. In die ruimte zag ik hem groeien tot een volwaardige persoonlijkheid, die zijn prachtige zelf mag zijn.

Hij groeit nog enorm in zijn functioneren. Ongelofelijk hoe hij weet te verwoorden hoe het bij hem werkt. Hij helpt met zijn inzicht ook medebewoners en begeleiding van het hofje waar hij nu woont. Hij is uitgegroeid tot een zeer bijzondere respectabele jongeman en groeit nog verder in zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Nog steeds dankbaar voor alles wat je voor ons hebt betekend!

Man van 26 jaar, UWV-traject, autisme. Resultaat: van thuiswonend naar zelfstandig wonen onder begeleiding.

Explore options

A program to suit your needs

Discover a program tailored to your unique needs. Whether you're seeking support in learning, development, or personal growth, we're here to guide you toward lasting solutions.

Explore Davis solutions

Get help

Would you like similar results?

Ready for a breakthrough? Let's work together to make your goals a reality with a supportive and tailored approach just for you.

Contact me now

Wynanda's Location

Contact me

    Who are you inquiring for?

    Help for *

    How can I help? *

    Would you like to subscribe to receive promotional material and information?