Imelda Lamaker, bacc.

Baarn, Utrecht, Netherlands

Contact Me

About Imelda

Ik ben Imelda Lamaker, en werk sinds 2000 als Davis ® Counselor. Ik heb ervaring als remedial teacher op basisscholen. Daarnaast heb ik 13 jaar als orthopedagoog gewerkt.
Voordat ik mijn eigen praktijk startte, studeerde ik psychologie, kunstgeschiedenis en aan de kunstacademie. Verder beoefen ik yoga en meditatie en heb me verdiept in mindfulness. In mijn praktijk komen mijn creatieve en rationele kant heel mooi samen.
 
Kinderen leren aldoor, vanuit een aangeboren nieuwsgierigheid, uit zichzelf..!
Elk kind heeft een eigen kracht, die soms niet goed meer bereikbaar lijkt. Ik help kinderen om in contact te komen met die kracht, zodat ze weer zelf kunnen leren. Met de Davis® Methode maak ik samen met het kind het leervermogen vrij. Daarbij volg ik de Davis® Methode zo zuiver mogelijk, want dan is de methode het meest effectief.
Ik ben voor plezier en ontspanning tijdens het werken. Ik wil dat het kind zich veilig voelt en vertrouwen heeft in zichzelf en in mij. Ik geef het kind graag het gevoel dat het “gezien” wordt. Ik wil het graag de kans geven zijn innerlijke kracht (weer) verder op te bouwen, wat de basis vormt om echt effectief om te gaan met dyslexie!
 
Voor volwassenen geldt dat ik graag doelgericht werk.
 
Timo. In mijn praktijk is een hondje aanwezig. Hij heet Timo. Timo helpt me soms om dingen uit te leggen. Hij is dol op kinderen en doet graag spelletjes....maar meest van tijd ligt hij lekker te slapen.

Licensed to provide:

Licensed since: April 6, 2001

Certifications:

  • Onderwijzeres basisschool (spec. jonge kind)
  • Remedial Teacher
  • Pedagogoog (HO)
  • Kunstgeschiedenis (prop.)
  • Psychologie (bacc.)

Travel: I only work at my own premises

Online services: I only coach in person

Delivery Languages: DutchDutch (Nederlands)

Davis

Imelda's Success Stories

Toen ik 7 was, vond ik lezen stom..! Bij Imelda mocht ik spelen en heel veel kleien.
We hadden veel plezier samen. Toen ik weer naar school ging, vond ik het eerst wel moeilijk om de dingen die ik bij Imelda had geleerd te gebruiken, maar dat is toch gelukt. Samen met mama heb ik heel veel woordjes gekleid. En ik ben nog een paar keer bij Imelda teruggegaan.
Nu lees ik deel 12 van de grijze jager. Ik vind lezen heerlijk!

Ik was 9 en ik kon nog steeds niet goed lezen. Uit een test kwam dat ik dyslexie had en dat ik hoogbegaafd was. Ik snapte toen niet hoe dat werkte. Ook kon ik me moeilijk concentreren.
Mijn moeder nam mij toen mee naar Imelda. Zij legde heel precies uit hoe het werkte in m’n hoofd en wat ik er zelf aan kon doen.
Al vrij snel las ik interessante boeken, liefste stiekem in bed.
Nu ben ik 22 en studeer scheikunde. Onlangs ben ik weer bij Imelda geweest, omdat m’n aandacht steeds wegschoot tijdens mijn studie. We hebben samen gezocht waar de trigger zat en die inzichtelijk gemaakt. Met dat inzicht in mijn triggers en de oriëntatieoefening kan ik mij beter concentreren. Nu gaat het weer goed.

Ik (nu vader) heb zelf dyslexie en als jonge knul volgde ik een Daviscounseling.
De methode was toen net in Nederland. Ik kan wel zeggen dat van alles wat ze toen heb moeten doen, die Counseling het meeste waarde had, nog steeds.
Ik stuur je nu mijn dochters van 7 en 9.

Mijn dochter Anne van 9 werd in groep 4 zo onzeker, ze wilde niet meer naar school en klaagde over buikpijn. Ik wist me geen raad. Toen vertelde iemand mij over de Davismethode: want die behandelt het héle kind, niet alleen het leerprobleem. Toen ben ik naar Imelda gegaan, bij ons in de buurt.
Ik zag mijn dochter opknappen. Na 3 dagen had ik mijn vrolijke, dappere dochter weer terug!
Ik was zo blij. De juf meldde later dat het weer beter ging op school. Ze zag het zelfvertrouwen bij mijn dochter terugkeren en Anne kon de lesstof weer tot zich nemen. We waren alle drie opgelucht.

Ja, ik heb dyslexie. Ik ben nu 36 en verborg tot voor kort nog steeds dat ik niet goed kon lezen. Ik voelde me vaak dom.
Mijn vrouw maakte toevallig kennis met Imelda en hoorde via haar over de Davismethode. Ze stuurde me erheen.
Het opende mijn ogen: ”Dus zo zit het!”
Ik kleide alle letters, de hoofdletters en de kleine. En voelde het verdriet en de woede van al die jaren niet goed kunnen lezen.

Explore options

A program to suit your needs

Discover a program tailored to your unique needs. Whether you're seeking support in learning, development, or personal growth, we're here to guide you toward lasting solutions.

Explore Davis solutions

Get help

Would you like similar results?

Ready for a breakthrough? Let's work together to make your goals a reality with a supportive and tailored approach just for you.

Contact me now

Imelda's Location

Contact me

    Who are you inquiring for?

    Help for *

    How can I help? *

    Would you like to subscribe to receive promotional material and information?